LRF - Tönt
445
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-445,bridge-core-3.1.8,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-portfolio-single-template-4,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1403

Grönsaker i säsong

LRF

Lantbrukarnas Riksförbund önskade en rad filmer om svenska jordbruksprodukter, i detta fall tomater, jordgubbar och äpplen. Syften var att dels informera om fördelarna med jordbruksprodukterna och fördelarna med att handla svenskt. Dessutom önskade de att få fler följare till sina sociala mediekonton. Filmerna skulle vara korta för att vara lättillgängliga i ett socialt medieflöde och kunna ses utan att ha på ljudet då deras främsta publiceringsplats var Facebook.

Vi valda därför att arbeta med stor text och enkla, men charmiga illustrationer som vi gav en jordnära ton för att passa LRFs image. Under de tre månaderna då kampanjen pågick tredubblades LRFs anhängare på Facebook och serien Tomater i säsong blev nominerad till Svenska designpriset 2016.

Kund: LRF
Byrå: Spoon
Design & Animation: Tönt

LRF Strawberries Animation Informationsgrafik Produktionsbolag Stockholm
LRF Tomato Freezer Animation Informationsgrafik Produktionsbolag Stockholm
LRF Truck Small Animation Informationsgrafik Produktionsbolag Stockholm
LRF Apples spring Animation Informationsgrafik Produktionsbolag Stockholm
LRF Tomatp Animation Informationsgrafik Produktionsbolag Stockholm
LRF Apples Animation Informationsgrafik Produktionsbolag Stockholm